Fazolová pánev s ovčím sýrem
Suroviny
- 600 g Brambory
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500 g Mrkev kořen
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 308 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 909.2 mg
- Vláknina 22018.8 mg
- Vitamín A 22018.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné fazolky nakrájíme na kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory, fazolky, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, lístky šalvěje a opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut.
-
3
Nakonec na pokrm rozdrobíme ovčí sýr a podáváme.