Rajčata plněná mletým masem a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Maso mleté - mix
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 300 g Brambory
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 893.9 mg
  • Vláknina 11229.8 mg
  • Vitamín A 11229.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Potom vmícháme kostičky rajčat, nakrájený ovčí sýr a nasekané bylinky. Směs osolíme a opepříme. Připravená rajčata naplníme a přiklopíme vršky.

  • 3

    Oloupané, na plátky nakrájené brambory spolu s naplněnými rajčaty vložíme do formy vymazané olejem. Zalijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu