Pečená rajčata s jehněčími kotletami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1193.1 mg
- Vláknina 5879.8 mg
- Vitamín A 5879.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nařízneme do křížku. Urovnáme je na plech, posypeme solí a pepřem a pokapeme 4 lžícemi oleje. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
2
Bazalku omyjeme a malou část necháme stranou. Ze zbylé bazalky otrháme lístky a 5 minut před koncem pečení je nasypeme na rajčata.
-
3
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je po každé straně asi 3 minuty na lžíci oleje.
-
4
Kotlety s rajčaty upravíme na talíře a na kotlety poklademe bylinkové máslo a bazalku.