Zapečené těstoviny s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 200 g Anglická slanina
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1039 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1344 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 313.4 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 7746 mg
  • Vitamín A 7746 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme pórek a krátce osmahneme.

  • 3

    Žloutky vmícháme do tvarohu se zakysanou smetanou a trochou soli. Směs promícháme s vařenými těstovinami, pórkem a okapaným hráškem.

  • 4

    Těstovinami naplníme vymazanou zapékací mísu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Hotový pokrm ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu