Avokádo s listovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 14879.8 mg
  • Vitamín A 14879.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý salát natrháme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ocet smícháme se solí, pepřem a šalotkou. Zašleháme olivový olej, přidáme garnáty a necháme je v zálivce marinovat asi 10 minut. Potom je vyjmeme.

  • 3

    Oloupaná avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Na talíře upravíme kousky salátu, plátky avokáda a garnáty. Zakapeme zálivkou.

Komentáře k receptu