Tykvové noky se šalvějovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 358.6 mg
  • Vláknina 5958.3 mg
  • Vitamín A 5958.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužinu z tykve nakrájíme na kostky, vložíme do vymazané formy a pokapeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 2

    Tykev rozmačkáme vidličkou, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválíme válečky asi 1cm silné, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3cm a vytvarujeme do oválných noků. Každý lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vaříme v osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut.

  • 3

    Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a osmahneme na másle. Scezené a okapané noky rozdělíme na talíře se šalvějovým máslem a podle chuti opepříme.

Komentáře k receptu