Tykvové noky se šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 5958.3 mg
- Vitamín A 5958.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužinu z tykve nakrájíme na kostky, vložíme do vymazané formy a pokapeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
2
Tykev rozmačkáme vidličkou, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválíme válečky asi 1cm silné, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3cm a vytvarujeme do oválných noků. Každý lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vaříme v osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut.
-
3
Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a osmahneme na másle. Scezené a okapané noky rozdělíme na talíře se šalvějovým máslem a podle chuti opepříme.