Špízy s párky a ananasem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 300 g Rajčata
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 16 ks Párky mini
- 1 ks Ananas
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 73 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 25.9 mg
- Draslík 667.9 mg
- Vláknina 3072.8 mg
- Vitamín A 3072.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky necháme okapat. Slaninu nakrájíme na plátky. Oloupaný ananas nakrájíme na kostky a obalíme plátky slaniny. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5cm. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, 8 čtvrtek nakrájíme na kostičky a odložíme stranou.
-
2
Všechny suroviny střídavě napichujeme na 8 špízů. Špízy pečeme na vymazaném plechu v troubě pod grilem z každé strany asi 2 minuty.
-
3
Hořčici promícháme s jogurtem a majonézou, přidáme nasekané bylinky a kostičky rajčat. Osolíme, opepříme a podáváme ke špízům zvlášť.