Slávky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 2000 g Mušle slávky
  • 180 g Pórek
  • 180 g Celer řapíkatý
  • 140 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 2545 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 2840.5 mg
  • Vláknina 6109.3 mg
  • Vitamín A 6109.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky omyjeme pod studenou vodou kartáčem. Zeleninu očistíme, pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na čtvrtky.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut.

  • 3

    Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou tak dlouho, až se otevřou. Občas hrncem potřeseme.

  • 4

    Slávky podáváme v nádobě, ve které jsme je vařili.

Komentáře k receptu