Zelná polévka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 50 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1422.3 mg
  • Vláknina 8657.5 mg
  • Vitamín A 8657.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.

  • 3

    Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu