Zelná polévka s jablky
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
- 50 g Anglická slanina
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 1422.3 mg
- Vláknina 8657.5 mg
- Vitamín A 8657.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.
-
2
Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.
-
3
Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.