Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Gorgonzola
- 150 g Mascarpone
- 1000 g Kapusta růžičková
- 10 g Petržel - nať
- 600 g Kuřecí prsa
- 10 g Kopr čerstvý
- 175 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 32 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 180.2 mg
- Draslík 937.3 mg
- Vláknina 22192.2 mg
- Vitamín A 22192.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omyté kapustičky, krátce osmahneme a osolíme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 12 minut.
-
2
Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme 3 minuty.
-
3
Omyté maso nakrájíme na nudličky a po všech stranách opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček.