Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 150 g Mascarpone
  • 1000 g Kapusta růžičková
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 175 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 180.2 mg
  • Draslík 937.3 mg
  • Vláknina 22192.2 mg
  • Vitamín A 22192.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omyté kapustičky, krátce osmahneme a osolíme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 12 minut.

  • 2

    Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme 3 minuty.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na nudličky a po všech stranách opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček.

Komentáře k receptu