Zapečené bramborové noky s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1193 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 1198.8 mg
- Vláknina 20279.8 mg
- Vitamín A 20279.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme je s moukou a solí a z těsta vykrajujeme válečky silné asi 1cm. Nakrájíme je na malé špalíčky a necháme 15 minut stát. Noky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Sýr nakrájíme na kostky, 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme přejít varem a zahustíme jíškou.
-
3
Omyté ovoce nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
-
4
Ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.