Brambory zapečené s okouníkem a špenátem
Suroviny
- 400 g Okouník mořský
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 600 g Brambory
- 250 g Zakysaná smetana
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 34 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 1262.4 mg
- Vláknina 13265 mg
- Vitamín A 13265 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
3
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.