Brambory zapečené s okouníkem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okouník mořský
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 600 g Brambory
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 226.1 mg
  • Draslík 1262.4 mg
  • Vláknina 13265 mg
  • Vitamín A 13265 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 3

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu