Bramborový nákyp s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 24 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 1547.8 mg
- Vláknina 12731 mg
- Vitamín A 12731 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.
-
2
Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.
-
3
Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.