Míchané špízy s kaparovou majonézou
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 200 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2341 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 153.7 mg
- Draslík 779.2 mg
- Vláknina 9331.8 mg
- Vitamín A 9331.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli, okurku, kapary a sardelové řezy nadrobno nasekáme.
-
2
Žloutek rozšleháme s hořčicí, po kapkách zašleháme olej, přidáme citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekané kapary, petrželku, cibuli, okurku a sardelové řezy.
-
3
Omyté maso nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špízy s omytou, na kostky nakrájenou cuketou, lilkem a rozpůleným česnekem. V 75ml oleje rozmícháme sůl a pepř, směsí potřeme špízy a grilujeme je za stálého otáčení asi 10 minut.
-
4
Podáváme s kaparovou majonézou.