Kuře s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 40 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1289.6 mg
- Vláknina 13601.2 mg
- Vitamín A 13601.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme šťávu vymačkanou ze 2 limetek, pepř, rum a polovinu nasekaných feferonek. Směs rozdělíme na porce masa a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
Maso vyjmeme a osušíme. Porce opečeme po všech stranách na pánvi na oleji.
-
3
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a opékáme několik minut s kuřetem. Přilijeme marinádu, 250ml vody a dusíme pod pokličkou asi 40 mninut.
-
4
Přidáme oloupané, na dílky nakrájené mango a krátce podusíme. Nakonec pokrm posypeme zbylými feferonkami a obložíme osminkami limetky a lístky meduňky.