Kuřecí steaky na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Švestky
  • 100 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Ořechy vlašské
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1545 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 2114.1 mg
  • Vláknina 31971.6 mg
  • Vitamín A 31971.6 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.

  • 4

    Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 5

    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu