Krůtí kousky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 66.7 mg
- Draslík 684.6 mg
- Vláknina 5023.8 mg
- Vitamín A 5023.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na teflonové pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po všech stranách, osolíme a opepříme. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou šalotku, hrášek a krátce podusíme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 5 minut.
-
2
Potom vmícháme zakysanou smetanu a necháme na silnějším ohni trochu svařit. Pánev odstavíme z plotny a vmícháme estragonovou hořčici.
-
3
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
-
4
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.