Kuřecí prsíčka v žemli
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 4 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Hrušky
- 4 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 28 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 127 mg
- Draslík 609.5 mg
- Vláknina 4032.8 mg
- Vitamín A 4032.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.
-
2
Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.
-
3
Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.