Kuřecí prsíčka v žemli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Hrušky
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 609.5 mg
  • Vláknina 4032.8 mg
  • Vitamín A 4032.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.

  • 2

    Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.

  • 3

    Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.

Komentáře k receptu