Husí stehna se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mrkev kořen
  • 300 ml Víno červené
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Husí stehna
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 280 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 1272.1 mg
  • Vláknina 16014.8 mg
  • Vitamín A 16014.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 307 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohřejeme med a sójovou omáčku. Přidáme očištěnou, nasekanou feferonku. Omytá husí stehna několikrát propíchneme a vetřeme do nich sůl, pepř a medovou omáčku. Stehna opečeme na másle a tuk slijeme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. Maso během dušení několikrát potřeme medem.

  • 2

    Kapustu omyjeme a košťál odstraníme. Hlávku nahrubo nasekáme a podusíme na másle 15 minut. Přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Husí stehna upravíme na talíře se zeleninou.

Komentáře k receptu