Husí stehna se zeleninou
Suroviny
- 350 g Mrkev kořen
- 300 ml Víno červené
- 125 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 4 ks Husí stehna
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 280 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 1272.1 mg
- Vláknina 16014.8 mg
- Vitamín A 16014.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 307 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ohřejeme med a sójovou omáčku. Přidáme očištěnou, nasekanou feferonku. Omytá husí stehna několikrát propíchneme a vetřeme do nich sůl, pepř a medovou omáčku. Stehna opečeme na másle a tuk slijeme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. Maso během dušení několikrát potřeme medem.
-
2
Kapustu omyjeme a košťál odstraníme. Hlávku nahrubo nasekáme a podusíme na másle 15 minut. Přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
-
3
Husí stehna upravíme na talíře se zeleninou.