Kapustové závitky s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 75 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 ml Vývar zeleninový
- 125 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 193 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 1593.5 mg
- Vláknina 15866.8 mg
- Vitamín A 15866.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, odlomíme 6 velkých listů a krátce je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a zchladíme.
-
2
Oloupanou mrkev a omytá krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, 2/3 mrkve, solí, pepřem a paprikou. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček
-
3
Kapustové listy rozpůlíme, žebra odkrojíme a kuličky do listů zabalíme. Sepneme párátkem.
-
4
Přivedeme k varu vývar a víno, vložíme připravené závitky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme mrkev.
-
5
Závitky vyjmeme a ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejme. Přidáme solamyl, vaříme do zhoustnutí a nakonec omáčku dochutíme. Podáváme s horkými kapustovými závitky.