Kapustové závitky s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 75 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 1593.5 mg
  • Vláknina 15866.8 mg
  • Vitamín A 15866.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, odlomíme 6 velkých listů a krátce je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a zchladíme.

  • 2

    Oloupanou mrkev a omytá krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, 2/3 mrkve, solí, pepřem a paprikou. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček

  • 3

    Kapustové listy rozpůlíme, žebra odkrojíme a kuličky do listů zabalíme. Sepneme párátkem.

  • 4

    Přivedeme k varu vývar a víno, vložíme připravené závitky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme mrkev.

  • 5

    Závitky vyjmeme a ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejme. Přidáme solamyl, vaříme do zhoustnutí a nakonec omáčku dochutíme. Podáváme s horkými kapustovými závitky.

Komentáře k receptu