Kuřecí řízky po milánsku
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 4 ks Bazalka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.69 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 6 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 283.8 mg
- Draslík 1216.2 mg
- Vláknina 7496 mg
- Vitamín A 7496 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a spolu se 100 ml vody přidáme k cibuli. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Na mírném ohni zvolna dusíme asi 10 minut.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté kuřecí řízky osolíme a opepříme. Obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Řízky smažíme z každé strany asi 4 minuty.
-
3
Uvařené špagety upravíme na talíře s omáčkou a smaženými řízky. Pokrm ozdobíme lístky bazalky.