Kuře s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Fíky čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 50 g Oříšky piniové
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1272.1 mg
  • Vláknina 17342.8 mg
  • Vitamín A 17342.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Římský hrnec namočíme do vody.

  • 2

    Fíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli najemno nasekáme.

  • 3

    Očištěné a omyté kuře potřeme solí a pepřem. Maso naporcujeme na 8 kusů.

  • 4

    Do připraveného římského hrnce vložíme fíky, potom porce kuřete a posypeme je rajčaty, cibulí a piniovými oříšky. Osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem. Vše zalijeme vývarem a dusíme 90 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Asi 10 minut před koncem dušení odstraníme poklici.

  • 5

    Hotový pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu