Kuře s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 48 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1272.1 mg
- Vláknina 17342.8 mg
- Vitamín A 17342.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Římský hrnec namočíme do vody.
-
2
Fíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli najemno nasekáme.
-
3
Očištěné a omyté kuře potřeme solí a pepřem. Maso naporcujeme na 8 kusů.
-
4
Do připraveného římského hrnce vložíme fíky, potom porce kuřete a posypeme je rajčaty, cibulí a piniovými oříšky. Osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem. Vše zalijeme vývarem a dusíme 90 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Asi 10 minut před koncem dušení odstraníme poklici.
-
5
Hotový pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s rýží.