Krůtí guláš s kysaným zelím
Suroviny
- 750 g Zelí kysané
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Jalovec
- 3 ks Cibule
- 1 ks Krůtí stehna
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.17 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 5 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 745.5 mg
- Vláknina 11363.2 mg
- Vitamín A 11363.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Zprudka je opečeme ze všech stran na tuku, přimícháme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a dusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou.
-
2
K masu přidáme kysané zelí, bobkový list a jalovec. Podlijeme vínem a 375 ml vody. Vše dusíme 30 minut.
-
3
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do guláše a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti ještě osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.