Pečené kuře s žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1093 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 343.8 mg
  • Draslík 1136.7 mg
  • Vláknina 1994.8 mg
  • Vitamín A 1994.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a potřeme zevnitř i na povrchu směsí soli, pepře a mleté papriky.

  • 2

    V pekáči rozpálíme olej a kuře na něm po obou stranách opečeme. Maso poklademe omytými snítkami estragonu, podlijeme bílým vínem a pod poklicí pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Během pečení kuře občas podléváme a vypečenou šťávu dolijeme vodou.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přidáme ke kuřeti do pekáče, přilijeme smetanu a bez pokličky pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu