Zapečená zelenina s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 250 g Sýr balkánský
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 289 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 393.6 mg
  • Draslík 1980 mg
  • Vláknina 30679.8 mg
  • Vitamín A 30679.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a brambory oloupeme, pórek, fenykl a papriku očistíme. Mrkev, brambory a fenykl nastrouháme na tenké plátky, pórek a papriku nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek.

  • 3

    Do vymaštěné zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninu, zaléváme mlékem a sypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří sýr.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

  • 5

    K zapékané zelenině podáváme masové minutky.

Komentáře k receptu