Kapustové šátečky se šunkou a sýrem
Suroviny
- 125 g Máslo bylinkové
- 10 g Pažitka
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Šunka dušená
- 70 g Protlak rajčatový
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 46 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 431.5 mg
- Draslík 1304 mg
- Vláknina 11014.8 mg
- Vitamín A 11014.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a spaříme horkou vodou. Chvíli blanšírujeme, slijeme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli, šunku a 2 kapustové listy jemně nakrájíme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Směs rozdělíme na 12 listů kapusty a navrch položíme kousek bylinkového másla. Listy svážeme do šátečků snítkou pažitky. Zbylou pažitku nasekáme.
-
3
Šátečky urovnáme do hrnce, zalijeme vývarem s vínem a vaříme 30 minut. Potom do vývaru vmícháme protlak, cukr, pepř, sůl a pažitku.
-
4
Omáčkou přelijeme šátečky na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.