Jehněčí bifteky s citronem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 816.9 mg
  • Vláknina 2443.5 mg
  • Vitamín A 2443.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.

  • 4

    Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.

Komentáře k receptu