Jehněčí bifteky s citronem a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 816.9 mg
- Vláknina 2443.5 mg
- Vitamín A 2443.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.
-
3
Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.
-
4
Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.