Ragú ze zmrazené zeleninové směsi
Suroviny
- 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 šálek Kuřecí maso vařené
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 hrnek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 12705.9 mg
- Vitamín A 12705.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme lžíci másla, vložíme na něj nerozmraženou zeleninovou směs, osolíme a dusíme do měkka.
-
2
Mezitím uděláme zvlášť světlou jíšku, po částech zalijeme vývarem a mlékem a uvaříme řidší omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření, polovinu nastrouhaného sýra a dle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Ragú posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s bílým chlebem.