Zeleninové ragú s jablky
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Červená řepa
- 4 ks Brambory
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Citrony
- 3 ks Okurky nakládané
- 4 ks Jablka
- 0.5 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Hovězí vývar základní
- 1 šálek Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3667 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 1457.5 mg
- Vláknina 31823.1 mg
- Vitamín A 31823.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme. Do omáčky přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, oloupanou syrovou, na hrubou nastrouhanou červenou řepu, očištěné nakrájené houby. Směs osolíme, okořeníme a dusíme. Ke konci dušení přidáme hrubě nastrouhaná jablka a kapary.
-
2
Do hotové směsi přimícháme jemně nakrájené okurky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a ragú ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme jako přílohu k minutkám nebo k vařenému masu.