Zeleninové ragú
Suroviny
- 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Hrášek
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1 šálek Mrkev kořen
- 1 šálek Květák
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 326.6 mg
- Vláknina 7176.5 mg
- Vitamín A 7176.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem.
-
2
Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem.
-
3
Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať.