Zeleninové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hrášek
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Mrkev kořen
  • 1 šálek Květák
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 326.6 mg
  • Vláknina 7176.5 mg
  • Vitamín A 7176.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem.

  • 2

    Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem.

  • 3

    Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu