Míchaná dušená zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 80 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 1 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 467.9 mg
- Vláknina 8583.5 mg
- Vitamín A 8583.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme v rendlíku, vložíme na ně všechnu na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni. Později podléváme vývarem. Místo míchání raději zeleninu protřeseme. Měkkou zeleninu můžeme zalít mlékem smíchaným s moukou, anebo ji necháme nezahuštěnou a poklademe kousky másla.