Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 250 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 220.6 mg
  • Draslík 81.4 mg
  • Vláknina 1125.5 mg
  • Vitamín A 1125.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1585 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí překrojíme, povaříme téměř do měkka a necháme okapat.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme oboje namleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Poté odstavíme z ohně, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a dle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, na dno dáme směs, poté vrstvu na proužky nakrájeného zelí a opět směs. Povrch zakapeme máslem a pečeme 30 minut.

  • 4

    Pokrm můžeme vylepšit jemně nakrájeným uzeným masem, které smícháme s proužky zelí.

Komentáře k receptu