Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 27 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 220.6 mg
- Draslík 81.4 mg
- Vláknina 1125.5 mg
- Vitamín A 1125.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1585 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí překrojíme, povaříme téměř do měkka a necháme okapat.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme oboje namleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Poté odstavíme z ohně, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a dle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, na dno dáme směs, poté vrstvu na proužky nakrájeného zelí a opět směs. Povrch zakapeme máslem a pečeme 30 minut.
-
4
Pokrm můžeme vylepšit jemně nakrájeným uzeným masem, které smícháme s proužky zelí.