Červené zelí dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 1 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 556.1 mg
- Vláknina 10640.8 mg
- Vitamín A 10640.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme s cukrem na sádle. Omyté zelí jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. Jakmile je zelí poloměkké, přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Poté přimícháme lžičku mouky, dle chuti zelí okyselíme octem a krátce povaříme. Na závěr přilijeme víno a vše krátce povaříme.
-
2
Podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni anebo k vepřovému masu.