Salsa texicana

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 447.6 mg
  • Vláknina 5448.3 mg
  • Vitamín A 5448.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nahrubo nasekáme. Očištěnou papriku opečeme, oloupeme, odstraníme semínka a lusk nadrobno nakrájíme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Rajčata, feferonky, papriku, cibuli, stroužek česneku, rajčatový protlak a vývar povaříme asi 10 minut.

  • 3

    Nakonec omáčku mírně osladíme, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou petrželku. Necháme chladit asi 30 minut.

Komentáře k receptu