Salsa texicana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 1 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 447.6 mg
- Vláknina 5448.3 mg
- Vitamín A 5448.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nahrubo nasekáme. Očištěnou papriku opečeme, oloupeme, odstraníme semínka a lusk nadrobno nakrájíme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
-
2
Rajčata, feferonky, papriku, cibuli, stroužek česneku, rajčatový protlak a vývar povaříme asi 10 minut.
-
3
Nakonec omáčku mírně osladíme, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou petrželku. Necháme chladit asi 30 minut.