Lilky s kukuřičnou kaší
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 100 g Kukuřičná krupice T 600
- 40 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Lilek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2.02 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 948.3 mg
- Vláknina 23841.8 mg
- Vitamín A 23841.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky a rajčata omyjeme, lilky nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky.
-
2
Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vsypeme krupici. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme lilky po obou stranách. Vyjmeme je, upravíme na mísu a udržujeme teplé. Do výpeku vložíme rajčata, prohřejeme a rozdělíme na lilky. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s kukuřičnou kaší.