Timbala s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Máta
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 224.7 mg
  • Vláknina 6050.4 mg
  • Vitamín A 6050.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody necháme okapat, 150 g odložíme stranou a zbylé rozmělníme, protřeme sítem.

  • 2

    Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Vymažeme 4 formičky, každou naplníme trochou pyré a dáme do chladničky.

  • 3

    Zbylé pyré chladíme, dokud nezačne želírovat. Poté vmícháme ušlehanou smetanu, směs rozdělíme do formiček a dáme chladit na 3 hodiny.

  • 4

    Formičky krátce postavíme do horké vody, obsah vyklopíme na talířky a dezert ozdobíme plátky jahod pokapanými limetkovou šťávou a lístky máty.

Komentáře k receptu