Papájová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Papaya
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 545 mg
  • Vláknina 5554.8 mg
  • Vitamín A 5554.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.

  • 2

    Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.

  • 3

    Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.

Komentáře k receptu