Telecí játra na berlínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 429.5 mg
- Draslík 639 mg
- Vláknina 7302.8 mg
- Vitamín A 7302.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná 1 cm.
-
2
Omytá telecí játra osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi na 4 lžících rozehřátého oleje opečeme kolečka cibule. V jiné pánvi rozpustíme 30 g másla, podusíme kolečka jablek.
-
3
Cibuli vyjmeme z oleje a položíme na papírovou utěrku. Na zbylém oleji a másle opečeme nakrájená játra po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme.
-
4
Játra podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou.