Závitky z platýze s rajčaty
Suroviny
- 840 g Platýz - filety
- 10 g Petržel - nať
- 400 g Rajčata
- 10 g Kopr čerstvý
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1617.7 mg
- Vláknina 2767.8 mg
- Vitamín A 2767.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme zrníčka.
-
3
Filety opepříme a okořeníme worcesterem. Poklademe je bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou.