Jahodový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 500 g Jahody zahradní
  • 1000 g Meloun vodní
  • 1 kávová lžička Pepř růžový celý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 622.5 mg
  • Vláknina 12955 mg
  • Vitamín A 12955 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý citron oloupeme škrabkou, šťávu vymačkáme a smícháme s medem.

  • 2

    Omyté jahody a kuličky vykrájené z melounu (bez peciček) promícháme s citronovou kůrou, zalijeme medovým dresinkem, poté 20 minut marinujeme.

  • 3

    Sýr pokrájíme na kostičky a spolu s čerstvým rozmarýnem opékáme asi 2 vteřiny.

  • 4

    Meloun s jahodami a sýrem vhodně upravíme na omyté listy salátu, vše posypeme pepřem.

Komentáře k receptu