Chřest s teplým bramborovým salátem
Suroviny
- 1000 g Chřest bílý
- 50 g Šunka drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 ks Cibule
- 2 ks Brambory
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 743.2 mg
- Vláknina 15429.8 mg
- Vitamín A 15429.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
-
2
Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.
-
3
Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
-
4
Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.