Filé s rýží Basmati
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 250 g Rýže Basmati
- 100 g Anglická slanina
- 20 g Máslo čerstvé
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 165 mg
- Vláknina 3469.8 mg
- Vitamín A 3469.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé nakrájíme na kostky a promícháme s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, slaninou pokrájenou na kostky, solí, pepřem, cukrem, olejem a octem. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
-
2
Kostky masa, slaniny a kolečka cibule střídavě napichujeme na jehly, opékáme na rozpáleném oleji.
-
3
Propláchnutou rýži uvaříme spolu s řapíky celeru do měkka. Promastíme ji máslem a přelijeme výpekem z filé. Podáváme s opečenými špízy.