Jasmínové rizoto s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže jasmínová
  • 100 g Cizrna
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 50 g Hrášek mražený
  • 100 g Cuketa
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 656.9 mg
  • Vláknina 23864.8 mg
  • Vitamín A 23864.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži a cizrnu uvaříme doměkka. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou. Uzené maso a očištěné papriky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Všechny suroviny promícháme, přidáme podušený hrášek, rizoto podle chuti osolíme, opepříme a nakonec zakapeme trochou oleje.

Komentáře k receptu