Toskánské závitky
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50 g Olivy nakládané
- 600 g Telecí kýta
- 125 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.43 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 119.5 mg
- Draslík 759.8 mg
- Vláknina 4699.9 mg
- Vitamín A 4699.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky.
-
2
Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme.
-
4
Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.