Zapečený plněný fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Shiitake houby
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Cibule
  • 11 ks Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1189 mg
  • Vláknina 13589.8 mg
  • Vitamín A 13589.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.

  • 2

    Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.

  • 4

    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.

Komentáře k receptu