Zapečený plněný fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1189 mg
- Vláknina 13589.8 mg
- Vitamín A 13589.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.
-
2
Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.
-
3
Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.
-
4
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.