Svíčkové řezy s ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Papaya
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 962.4 mg
  • Vláknina 2955.3 mg
  • Vitamín A 2955.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou omyjeme a nakrájíme na dva silné plátky. Opepříme je a opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, udržujeme v teple.

  • 2

    Do výpeku vmícháme kari koření, zalijeme kokosovým mlékem a na mírném ohni omáčku povaříme asi 5 minut.

  • 3

    Z papaye vyjmeme semínka a necháme je stranou. Dužinu spolu s oloupaným ananasem nakrájíme na kostky.

  • 4

    Rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájené cibulky. Přidáme ovoce a krátce osmahneme. Nakonec vmícháme omáčku.

  • 5

    Maso vyjmeme z alobalu, nakrájíme na plátky, obložíme připraveným ovocem a posypeme semínky papaye.

  • 6

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu