Zapečené kysané zelí s masem a nudlemi
Suroviny
- 250 g Nudle široké
- 400 g Krůtí prsa
- 500 g Zelí kysané
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 g Rajčata
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 20 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 738.8 mg
- Vláknina 7862.8 mg
- Vitamín A 7862.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka a necháme je zesklovatět na másle. Přidáme kysané zelí, krátce podusíme. Vmícháme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme.
-
3
Zelí, uvařené nudle, omyté, na kostky nakrájené maso a nastrouhaný sýr naplníme do zapékací mísy. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s majoránkou. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.