Závin s kuřecím masem a zelím
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 250 g Mrkev kořen
- 375 g Zelí kysané
- 250 g Listové těsto
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Jalovec
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 5 polévková lžíce Hořčice
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 169 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 137.1 mg
- Draslík 617.8 mg
- Vláknina 11315.5 mg
- Vitamín A 11315.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, osolíme,a opepříme. Přidáme kysané zelí, bobkový list a nadrcený jalovec. Vše krátce osmahneme, vmícháme nakrájenou pažitku a kmín.
-
2
Těsto rozválíme na plát, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm masovou směs se zelím. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
-
3
Závin pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Po 20 minutách pečení přikryjeme závin pergamenovým papírem.
-
4
Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme.