Závin s kuřecím masem a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 250 g Mrkev kořen
  • 375 g Zelí kysané
  • 250 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Jalovec
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 5 polévková lžíce Hořčice
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 137.1 mg
  • Draslík 617.8 mg
  • Vláknina 11315.5 mg
  • Vitamín A 11315.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, osolíme,a opepříme. Přidáme kysané zelí, bobkový list a nadrcený jalovec. Vše krátce osmahneme, vmícháme nakrájenou pažitku a kmín.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm masovou směs se zelím. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  • 3

    Závin pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Po 20 minutách pečení přikryjeme závin pergamenovým papírem.

  • 4

    Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu