Kuřecí zeleninový špíz
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.69 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 189 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 841.2 mg
- Vláknina 11094.8 mg
- Vitamín A 11094.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na 24 kostek.
-
2
Oloupaný nasekaný česnek promícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Vložíme kostky masa a marinujeme pod pokličkou asi hodinu.
-
3
Oloupanou mrkev krájíme na šikmá kolečka, povaříme asi 3 minuty. Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na dílky.
-
4
Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme 1/2 plátkem slaniny. Na špízy napichujeme střídavě 3 kostky masa a zeleninu. Osolíme a opepříme.
-
5
Špízy opékáme na zbylém rozehřátém oleji za častého obracení a potírání marinádou asi 10 minut.
-
6
Podáváme s dílky citronu.