Kuřecí zeleninový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.69 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 841.2 mg
  • Vláknina 11094.8 mg
  • Vitamín A 11094.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na 24 kostek.

  • 2

    Oloupaný nasekaný česnek promícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Vložíme kostky masa a marinujeme pod pokličkou asi hodinu.

  • 3

    Oloupanou mrkev krájíme na šikmá kolečka, povaříme asi 3 minuty. Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na dílky.

  • 4

    Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme 1/2 plátkem slaniny. Na špízy napichujeme střídavě 3 kostky masa a zeleninu. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Špízy opékáme na zbylém rozehřátém oleji za častého obracení a potírání marinádou asi 10 minut.

  • 6

    Podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu