Farfalle s karí omáčkou a krůtím masem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Farfalle
- 250 g Krůtí prsa
- 100 g Cibule červená
- 300 g Cuketa
- 200 g Rajčata Cherry
- 100 ml Zakysaná smetana
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 13 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 54.3 mg
- Draslík 625.9 mg
- Vláknina 11146.8 mg
- Vitamín A 11146.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm omyté, na kousky nakrájené krůtí maso po všech stranách asi 5 minut. Přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli, omyté, na plátky rozkrájené cukety a rozpůlená rajčata. Vše dusíme asi 3 minuty. Vložíme uvařené těstoviny a za občasného míchání ohříváme 5 minut.
-
3
Nakonec do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu, vývar, karí koření, sůl, pepř a šťávu z limetky.