Farfalle s karí omáčkou a krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 250 g Krůtí prsa
  • 100 g Cibule červená
  • 300 g Cuketa
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 625.9 mg
  • Vláknina 11146.8 mg
  • Vitamín A 11146.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm omyté, na kousky nakrájené krůtí maso po všech stranách asi 5 minut. Přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli, omyté, na plátky rozkrájené cukety a rozpůlená rajčata. Vše dusíme asi 3 minuty. Vložíme uvařené těstoviny a za občasného míchání ohříváme 5 minut.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu, vývar, karí koření, sůl, pepř a šťávu z limetky.

Komentáře k receptu